Välkommen till Netsecure

För IT-säkerhetens skull

 

Våra tjänsterKontakta oss

Vi är Netsecure

Vi förebygger säkerhetsrisker och skyddar er affärsverksamhet genom att kombinera expertkunskap och erfarenhet ihop med produkter från ledande leverantörer inom IT-säkerhet och Informationssäkerhet.

Vaktbolaget på nätet

Vaktbolaget på nätet är en SOC- (Security Operations Center) tjänst anpassad för små till stora företag. Baserat på vår SIEM- (Security Information and Event Management) plattform...

Managerade säkerhetstjänster

Många företag och organisationer brottas med utmaningar att göra flera saker på färre resurser i mera komplexa IT-miljöer än tidigare. Vi kan avlasta er IT-avdelning med managerade...

Compliance

Vi har kunniga och engagerade jurister specialiserade inom rättsinformatik och dataskydd för att bistå er verksamhet med stöd och kompetens. Compliance inom den svenska dataskyddslagstiftningen...

IT-Säkerhetsgranskning och Penetrationstester

Brister i informationssäkerheten, exv. brister i tillgängligheten till information när den behövs, brister i sårbarhet och/eller skydd för obehörig åtkomst eller förändring, kan få allvarliga...

Snabba åtgärder löste 100 animatörers distansarbete

Netsecure, kundcase, Important Looking Pirates, 2020-04-21

Till följd av coronapandemin tog Important Looking Pirates beslutet att medarbetarna skulle börja arbeta på distans från och med april. För att lösa vissa tekniska utmaningar tog de hjälp av Netsecure, som bidrog till att arbetet kunde flyta på som vanligt.


– Med Netsecures hjälp fick vi snabbt en lösning som klarar av våra krav på prestanda, så produktionen kan fortsätta även i dessa tider, säger Daniel Råden, Technology Manager, Important Looking Pirates.

Important Looking Pirates (ILP) arbetar med visuella effekter och har säte i Stockholm. På företaget arbetar drygt 130 personer där de flesta är artister som skapar animationer för till exempel spel, film, reklamfilm och tv-serier. Högupplösta bilder och stora projektfiler hör till vardagen och kräver högpresterande IT-lösningar. När beskedet om att alla medarbetare skulle behöva arbeta hemifrån på grund av coronapandemin kontaktades genast Netsecure, för att få hjälp att uppgradera sina VPN:er.

– Beslutet kom med kort varsel och det var en stor omställning att migrera över hundra anställda till att arbeta på distans. Men det gick fort och Netsecure hjälpte oss snabbt att beställa en dedikerad VPN-gateway för att ge oss tvåfaktorsauktorisering som klarar tio gigabit ipsec-trafik, säger Daniel Råden.

God relation till Netsecure
Från att beställningen gjordes tog det endast ett par dagar för ILP att få sin nya VPN-gateway och därmed kunde de börja flytta över sina användare. För de sammanlagt 130 medarbetarna har det varit en trygghet att kunna fortsätta arbeta säkert med sina projekt även i tider med social distansering. ILP har under flera år haft Netsecure som leverantör och de har alltid varit nöjda med samarbetet.

– Vi har en mycket god relation till Netsecure och de är mycket lätta att ha att göra med. De är ett professionellt företag som alltid kommer med flexibla lösningar även när det är i sista minuten. En helt perfekt partner för oss helt enkelt, avslutar Daniel Råden.

Följ oss på sociala medier